×

COVID-19 update

Our office is currently not open to visitors. We are responding to emails; however, due to the impact on our staffing resources, our response times will be affected.  From Monday 25 May 2020, we will also be operating a limited telephone service.  Our Scottish Welfare Fund review service is still available by telephone as normal.  Please read our information for customers and organisations

Decision Report 201404706

  • Case ref:
    201404706
  • Date:
    April 2015
  • Body:
    Argyll and Bute Council
  • Sector:
    Local Government
  • Outcome:
    Not upheld, no recommendations
  • Subject:
    handling of application (complaints by opponents)

Summary

Ms C complained that the council had not followed appropriate and mandatory procedures when they approved a planning application, which removed a condition that local slate had to be used on a new visitor centre. When Ms C complained to the council her complaint was not upheld, but she said there had been bias towards the developer and appropriate checking of information was not carried out.

Our investigation considered all correspondence between Ms C and the council, the detailed planning reports and planning committee meetings, as well as planning legislation and local plans. We found that the council had followed appropriate procedures when they amended the condition and had reasonably considered the slate options for the visitor centre. Although strong differences of opinion were expressed, the final decision of the planning committee to use a different slate was one they were entitled to take.

Updated: March 13, 2018